Vinkkejä, joiden avulla tulet hyväksi Counter Strike pelaajaksi

Parhaita Counter Strike pelaajia yhdistävät tietyt taidot, joita harjoittelemalla sinäkin voit kehittyä hyväksi pelaajaksi. Tässä artikkelissa käydään läpi Counter Striken eri osa-alueita pelissä kehittymisen kannalta, ja saat artikkelista paljon vihjeitä oman pelisi kehittämiseen.

Hanki pelaamiseen soveltuva tietokone

Heikohko internet-yhteys tai päivittämisen tarpeessa oleva tietokone ovat viimeisiä asioita, joita haluat murehtia pelatessasi niin kilpailukeskeistä tietokonepeliä kuin Counter Strike. Sillä pelissä on erittäin pienet marginaalit ja se on hyvin tasapainotettu, voi pienikin ruudunpäivitysnopeuden hitaus saada sinut altavastaajan asemaan. Yksinkertaisesti sinulla ei ole varaa antaa kilpailuetua syystä, ettei tietokoneesi ole pelikäyttöön soveltuva. Harjoittelemalla pelitietokoneella tiedät myös pystyväsi samaan suoritukseen matkustaessasi pelaamaan turnauksia, joissa pelaajat pelaavat lähes huippuluokan tietokoneilla.cs1

Pelaamisen harjoittelu

Counter Strikea paljon pelaavat tietävät, että pelissä voi tulla pitkiäkin jaksoja, jolloin tiimisi tekee kovasti töitä kehittyäkseen, mutta tulokset eivät vain mene siihen suuntaan kuin haluatte. Huippupelaajaksi kehittyminen vaatii lukemattoman määrän pelitunteja, mutta myös laadukasta harjoittelua sen sijaan, että pelaisit vain ’aivot narikassa’.

Ota huomioon harjoitellessasi ainakin seuraavat asiat:

  • Etsi sopiva peliasento ja pöydän sekä tuolin säädöt pelaamiseen. Näytön sijainti pään yläpuolella on parempi selälle, kun taas toisaalta sijainti pään tasolla on silmille ystävällisempi. Istuma-asennon tulisi olla mukavantuntuinen, mutta ei veltto.
  • Kokeile erilaisia näppäimistön säätöjä pelatessasi. Tällä tavoin voit löytää sinulle sopivammat asetukset, jotka helpottavat pelaamistasi. Myös hiiren nopeuden ja herkkyyden kokeilu ja säätäminen pelityyliisi sopivaksi on tärkeää, ja kun olet löytänyt hiirelle optimiasetukset, pitäydy pelatessasi aina niissä.
  • Opettele ulkoa pelin kentät ja aseiden ostostrategiat. Mitä enemmän pelin kannalta tärkeää tietämystä sinulla on ulkomuistissa, sitä paremmin pystyt keskittymään itse pelitilanteeseen.
  • Ennakoi vihollisten toimia. Jos vihollisjoukkueen yksittäinen pelaaja saa paljon tappoja aikaiseksi, hän hyödyntää todennäköisesti samaa kulmaa ja paikkaa toistuvasti, jolloin pystyt tekemään nopean suunnitelman pelaajan eliminoimiseksi tuosta paikasta. Vastaavalla tavalla hyviä pelaajia vastaan pelatessasi muista vaihtaa ampumiskulmia ja piiloutumispaikkoja, ennen kuin vihollisjoukkueen pelaajat pääsevät selville mistä kulmista ammut parhaiten.
  • Etsi kentistä vähemmän selkeitä elementtejä suojaksi tulitukselta. Kun tunnet pelikentät läpikotaisin, pystyt käyttämään joskus jopa ohutta palmua suojanasi luodeilta.
  • Harjoittele itseäsi parempia vastaan. Heikompien joukkueiden löylyttäminen harjoittelussa voi olla hetkittäin hauskaa, mutta todellista kehitystä tapahtuu eniten silloin, kun joudut pelaamaan niin hyvin kuin osaat pysyäksesi pelin tempossa mukana.
  • Omien virheidesi sijaan pyri oppimaan muiden virheistä. On vaikea havaita oman pelityylin heikkouksia, ja aina et saa tiimikavereiltasi palautetta juuri niistä osa-alueista, joiden kehittämisestä sinulle olisi eniten hyötyä. Pelin opiskelu katsomalla ammattilaispelaajien videoita voi tuoda sinulle täysin uusia näkökulmia pelitekniikkaan ja auttaa huomamaan asioita, joita teet toistuvasti heikommin kuin parhaat pelaajat.

Kyseessä on ennen kaikkea tiimipeli

Lähes kaikissa joukkuepeleissä vaaditaan yhteydenpitoa joukkueen kesken, mutta Counter Strikessa tiimikavereiden kanssa kommunikointi nousee todella tärkeään asemaan, kun pelataan kovatasoisia otteluita. Suositeltavia ohjelmia joukkueen käyttöön ovat esimeriksi Ventrilo tai Mumble, joiden käyttöön voi totuttautua harjoittelumatseissa. Niiden avulla pystyt kommunikoimaan myös silloin, kun sinut on jo eliminoitu pelistä.

Vaikka käyttäisit kaiken vapaa-aikasi Counter Striken harjoitteluun, et välttämättä nouse huipputasolle ilman hyviä vuorovaikutustaitoja ja tiimipelaamisen taitoja. Ota rohkeasti aktiivista roolia maasi Counter Strike yhteisössä, ja pääset todennäköisesti mukaan useisiin turnauksiin harjoittelemaan paineen alla pelaamista. Saat mahdollisesti myös uusia pelikavereita, joiden kanssa voit harjoitella, kun muu tiimisi ei ole linjoilla.

https://youtu.be/OBHvRe6-VkM

Scroll to Top